Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Εθιμοτυπική επίσκεψη του ΣΑΑΤΧΣ Θεσσαλίας στον Δκτη 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ

22 Απριλίου 2019, ημέρα Δευτέρα, ο Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU–OHQ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με το προεδρείο του Παραρτήματος Θεσσαλίας του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος Στρατού (ΣΑΑΤΧΣ), στο Στρατηγείο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ (Στρδο «NIKΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ»), στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Η συγκεκριμένη επίσκεψη περιελάμβανε ανταλλαγή απόψεων, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και ήταν ιδιαίτερα αποδοτική, αναδεικνύοντας τις άριστες σχέσεις της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ με το Σύνδεσμο.
Δεν πέρασαν απαρατήρητες κάποιες μικρές πλην όμως αξιοσημείωτες αλλαγές στο χώρο όπως η ακόλουθη φωτογραφία, που απεικονίζει ένα στιγμιότυπο από τη μάχη στο Σαραντάπορο αλλά και το πορτραίτο του Μαύρου Καβαλάρη (Νικόλαος Πλαστήρας), πινελιές που δείχνουν την καλή σχέση που έχει με την ιστορία ο νέος Δκτης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ. 
Θυμίζουμε ότι το έμβλημα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ είναι μια αρχαία μακεδονική ασπίδα, η οποία απεικονίζει τον Ήλιο της Βεργίνας. Συμβολίζει την αποφασιστικότητα, τη δύναμη και τη θέληση της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ. Ο θυρεός εμπεριέχει το ρητό «ΕΣΤ' ΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΟΔΟΝ ΙΗ» (εφόσον πορεύεται τον ίδιο δρόμο). Πριν από τη Μάχη των Πλαταιών, ο Μαρδόνιος προσέφερε όρους ειρήνης στους Αθηναίους, με την ελπίδα της διαίρεσης των ελληνικών δυνάμεων. Οι Αθηναίοι ανταποκρίθηκαν με τον όρο ότι «Όσο ο ήλιος θα ακολουθεί την ίδια πορεία, όπως τώρα, δεν θα έρθουμε σε συμβιβασμό με τον Ξέρξη». 
Αναμνηστική φωτογραφία. Πίσω μας φαίνεται ο Μαύρος Καβαλάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου