Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

100+ φωτογραφίες και βίντεο από την πολυθεματική εκδήλωση του Συνδέσμου Αποστράτων Αξκων ΤΧ Σώματος Θεσσαλίας

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, η πολυθεματική εκδήλωση του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος (ΣΑΑΤΧΣ) Θεσσαλίας σε όμορφο και πανηγυρικό κλίμα λόγω και της συμπλήρωσης δεκαετίας από την ίδρυσή του.
Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Σαμαράς. Την πίτα έκοψαν μαζί με τον Πανοσιολογιώτατο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υπτγος ε.α Ιερεμίας Τσιμπερδώνης και ο πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλίας Σχης ε.α. Απόστολος Παπαπαρίσης.
Στη συνέχεια βραβεύτηκαν μαθητές, τέκνα ε.ε. και ε.α. συναδέλφων του ΤΧ Σώματος που αρίστευσαν, μέλη του Συλλόγου που κατ' επανάληψη προσέφεραν μέσω της αιμοδοσίας το εξαιρετικά πολύτιμο κοινωνικό αγαθό καθώς και εν ενεργεία συνάδελφοι που διακρίθηκαν για τις πράξεις τους κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.
Τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς Υπτγος κ. Παντελής Κατσαΐτης, ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΑΑΤΧΣ που ήλθαν αυθημερόν από Αθήνα Υπτγος ε.α. κ. Ιερεμίας Τσιμπερδώνης, και Υπτγος ε.α. κ. Ευστάθιος Δερμεντζόγλου αντίστοιχα, ο Υδκτης του 303 ΠΕΒ Σχης (ΤΧ) κ. Αργυρόπουλος Βάιος, ο Δκτής του 304 ΠΕΒ Σχης (ΤΧ) κ. Αθανασέλης Ιγνάτιος, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Μαγνησίας Ταξχος ε.α. κ. Τοσιλιάννης Γεώργιος, ο Δκτης του 307 ΠΕΒ  Σχης (ΤΧ) κ. Καπελαρίδης Ιωάννης, ο Δκτης της ΣΕΤΑΥ Σχης (ΤΧ) κ. Πρασσάς Γεώργιος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας κ. Αυγουστίνος Αυγουστής, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Λάρισας κ. Διβάνης Βασίλειος, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α κ. Γκόνα Έφη και πολλά ε.ε. και ε.α. μέλη του Συνδέσμου μας. Υπόψη ότι έχουν εγγραφεί στον Σύνδεσμο μας και μέλη από άλλα Όπλα και Σώματα του Στρατού Ξηράς.
Μοιράστηκαν επίσης δωρεάν στους παρευρισκομένους 80 βιβλία προσφορά του Συνδέσμου με την επιμέλεια του αεικίνητου συναδέλφου μέλους του ΣΑΑΤΧΣ κ. Πασβάντη Ιωάννη, που ήλθε κι αυτός αυθημερόν από την Αθήνα.
Επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης των 10 χρόνων λειτουργίας του Παραρτήματος Θεσσαλίας του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος, η Χορευτική Ομάδα της 1ης Στρατιάς παρουσίασε το υπέροχο πρόγραμμά της. Τις φορεσιές από την Ανατολική Ρωμυλία διέθεσε η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης. Το ευχαριστώ είναι λίγο για το χρόνο που διέθεσαν και ομόρφυναν την εκδήλωσή μας με το χαμόγελο και το ταλέντο τους.
Επόμενη δραστηριότητα του Συνδέσμου μας η ανοιξιάτικη αιμοδοσία την 26η Μαρτίου 2020.
Το ΔΣ του Παραρτήματος Θεσσαλίας του Συνδέσμου ευχαριστούν θερμά όσες και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση. Το 2020 να φέρει σε κάθε σπιτικό χαμόγελα, αγάπη, ελπίδα και ΥΓΕΙΑ!
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Σχης (ΤΧ) ε.α. Απόστολος Παπαπαρίσης, Πρόεδρος. Ανθλγος (ΤΧ) ε.α. Χρήστος Βαλάσης, Αντιπρόεδρος. Τχης (ΤΧ) ε.α. Στέλιος Δολμές, Γραμματέας. Ανθλγος (ΤΧ) ε.α. Κωνσταντίνος Λιώνας, Ταμίας. Τχης (ΤΧ) ε.α. Κωνσταντίνος Μανώλης, μέλος. Ανθλγος (ΤΧ) ε.α. Χαράλαμπος Σαμαράς, μέλος.
Βίντεο για την Χορευτική Ομάδα της 1ης Στρατιάς
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ






Τυχερός φορέας το 307 ΠΕΒ

Τυχερός της ημέρας ο Ανχης ε.α. (ΜΧ) Σωμαράς Ευάγγελος

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Χρήστος Καλομπάτσιος, Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας

Υπτγος ε.α. Τσιμπερδώνης Ιερεμίας, πρόεδρος ΣΑΑΤΧΣ

Υπτγος Παντελής Κατσαΐτης, Επιτελάρχης 1ης Στρατιάς

Σχης (ΤΧ) ε.α. Απόστολος Παπαπαρίσης, πρόεδρος ΣΑΑΤΧΣ Θεσσαλίας 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ






























 ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
















ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ







ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
Τχης (ΤΧ) Δημήτριος Καραθάνος: Το μεταπτυχιακό δίπλωμα που έλαβε έχει τίτλο, «Διοίκηση και διαχείριση έργων και προγραμμάτων» του πρώην ΤΕΙ  Θεσσαλίας με επίδοση 9,26. 

Λγος (ΤΧ) Βέργος Ιωάννης: Αποφοίτησε με 19,65 Άριστα στο Ενιαίο Προκεχωρημένο Τμήμα Εκπαιδεύσεως Λοχαγών Ο-Σ, 1ος μεταξύ 101 εκπαιδευομένων.
[Το βραβείο παρέλαβε ο Υδκτής του 307 ΠΕΒ Ανχης (TX) Μπάρμπας Απόστολος]

ΕΜΘ Αλχίας (ΤΧ) Καρλατήρας Γεώργιος του Λουκά (ΑΜ: 10083), δυνάμεως 1ου ΣΕΣΑΥ/3ο ΛΕ: Την 28η  Ιαν 18 και περί 17:00, στην πόλη της Λάρισας (συνοικία Αβέρωφ), αγνοώντας αποδεδειγμένα την έκθεση της ζωής του σε κίνδυνο, έπειτα από έκρηξη φιάλης αερίου, εισέβαλε  στη  γειτονική οικία αμέσως μετά την  έκρηξη και καθοδήγησε με επιτυχία σε ασφαλές περιβάλλον τους παθόντες ενοίκους (μητέρα και ανήλικο τέκνο 9 ημερών).
[Το βραβείο παρέλαβε η μητέρα του.]

ΕΜΘ Αλχίας (ΤΧ) Βελαλής Αντώνιος του Νικολάου (ΑΜ: ΜΟ16891), δυνάμεως 1ου ΣΕΣΑΥ: Την 16η  Δεκ 17 και περί 18:30, στο κλειστό κολυμβητήριο του Βόλου στη Ν. Δημητριάδα, όταν 52χρονος ιδιώτης Λαρισαίος αθλητής υπέστη έμφραγμα, δίπλα στην πισίνα και το παραπάνω στέλεχος λειτουργώντας άμεσα εφαρμόζοντας τεχνική ΚΑΡΠΑ (θωρακικές συμπιέσεις και εμφυσήσεις κλπ) τον επανάφερε. Αποτέλεσμα της πράξης του ήταν, αφενός η διατήρηση εν ζωή του ιδιώτη αλλά τελικά, μετά την διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου από το ΕΚΑΒ αυτός ανέκαμψε πλήρως και επανήλθε δίχως παθολογικά κατάλοιπα.

ΕΜΘ Ανθστή (ΤΧ) Κωνσταντίνο Κοπανιτσάνο (ΑΜ:69892), της δύναμης του 303 ΠΕΒ: Την 11 Ιουλ 19, ευρισκόμενος στο εστιατόριο της θερινής ΛΑΦΛ, εκτελώντας τα καθήκοντα του Προέδρου επιτροπής συσσιτίου, επενέβη άμεσα και αποτελεσματικά εφαρμόζοντας τη λαβή “Heimlich” (Χάϊμιχλ) και διέσωσε από πνιγμό άτομο νεαρής ηλικίας κατά τη διάρκεια του γεύματός του.
[Το βραβείο παρέλαβε ο Υδκτής του 303 ΠΕΒ Σχης (TX) Βάιος Αργυρόπουλος]



Η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ





















Η τιμητική πλακέτα για την όμορφη παρουσία της Χορευτικής Ομάδας επιδόθηκε στον δάσκαλο αυτής, Τχη (ΠΖ) κ. Δημήτριο Μπούτλα



ΒΙΒΛΙΑ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου