Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

3 Αυγούστου 1955, Ημερομηνία Συγκρότησης του 303 ΠΕΒ


            Σε μια ιδιαίτερα σεμνή τελετή το 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως γιόρτασε στις 3 Αυγούστου 2012 τη γενέθλιο ημέρα του. Την ημέρα αυτή συμπληρώθηκαν από τη συγκρότηση του, 57 ολόκληρα χρόνια συνεχούς, γόνιμης και επιτυχούς λειτουργίας στην παρούσα θέση, αποτελώντας αναπόσπαστο τμήμα της πόλης της Λάρισας. Η αναγκαιότητα της ίδρυσης του προέκυψε από τη  νέα διάταξη του Ελληνικού Στρατού που εφαρμόσθηκε πριν από το έτος 1955 και επέβαλε την προώθηση των επισκευών βάσεως βορειότερα, προκειμένου να περιοριστούν δραστικά οι μεταφορές και να μειωθεί ο χρόνος αξιοποίησης των υλικών.
            Το Εργοστάσιο είναι Μονάδα Τεχνικού ισότιμη με Συγκρότημα και υπάγεται Διοικητικά στην ΑΣΔΥΣ/ΔΙΣΕ (Αθήνα), για θέματα Διοικητικής Μέριμνας στην ΜΕΡΥΠ (Λαμία) και θέματα Ασφαλείας και Πληροφοριών στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ. Οι δυνατότητές του σήμερα είναι αξιοσημείωτες αφού δύναται να ανακατασκευάζει ετησίως, 315 οχήματα μάχης, 80 κινητήρες, 100 μεγάλα συγκροτήματα, 2.100 όπλα, 22 πυροβόλα, 25 Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη και να κατασκευάσει 18.000 συσσωρευτές. Η ποιοτική εργασία συντήρησης, επισκευής, ανακατασκευής και κατασκευής ήταν εμφανής στα εκθέματα που βρίσκονταν παρατεταγμένα με τάξη στο εργοστάσιο.
            Ο Διοικητής του εργοστασίου, Ανχης (ΤΧ) Ζώης Σπυρίδων, στην ημερήσια διαταγή,  αφού αναφέρθηκε στο υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, διαβεβαίωσε ότι παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα και τη δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, το Εργοστάσιο θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε με το ελάχιστο κόστος να παρέχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, ότι θα εξακολουθεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας εργασίες συντήρησης και επισκευής των υλικών του Στρατού και ότι θα φανεί αντάξιο των προσδοκιών της Πατρίδας εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή του. Ο ίδιος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του «Σχη (ΠΖ) Γ. ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ», που βρίσκεται εντός του εργοστασίου, απ’ όπου πήρε και το όνομα το Στρατόπεδο. Στην τελετή εκτός από το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του εργοστασίου, παρευρέθησαν Διοικητές και εκπρόσωποι Μονάδων - Σχηματισμών, απόστρατοι αξιωματικοί του Τεχνικού  Σώματος και συνταξιούχοι υπάλληλοι που υπηρέτησαν σ’ αυτό. Χρόνια πολλά, 303 ΠΕΒ. Να τα εκατοστίσεις




Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Το 303 ΠΕΒ στις 3 Αυγούστου 2012, ημέρα Παρασκευή, έχει γενέθλια

     Το 303 ΠΕΒ στις 3 Αυγούστου 2012, ημέρα Παρασκευή, έχει γενέθλια (ημερομηνία συγκρότησης) και προσκαλεί όλους τους αποστράτους του ΤΧ να παρευρεθούν. Πέρας προσέλευσης 09:45.  
     Παρακαλώ ενημερώστε τους συναδέλφους του ΤΧ, που δεν έχουν e-mail.

 Αποστόλης Παπαπαρίσης
Πρόεδρος ΣΑΑΤΧΣ Λάρισας